İşleminiz yapılıyor lütfen bekleyin
Ürünlerimize ait merak ettiğiniz sorularınıza burada cevap bulabilirsiniz. Unutmayın, farklı konularda veya sorularda ekibimiz her zaman yanınızda !
Merak ettiğiniz veya cevap almak istediğinz tüm sorularınız için uzmanlarımızdan destek alabilrsiniz.
SGK’ lılar ve bağımlıları (eş ve çocukları) için yapılan ve hem sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarında hem de özel hastanelerde göreceği ayakta veya yatarak tedaviler sonrasında hastaya çıkan fark ücretlerini karşılayan bir poliçedir.
0-55 yaş arasında ve SGK kapsamında olan her T.C. vatandaşı bu poliçeyi yaptırabilir
SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından alınan sağlık hizmetlerinde, SGK’ nın karşıladığı hizmet tutarından kalan kısmın TSS sayesinde sigorta şirketleri tarafından ödenmesi, sigortalıya ayrıca bir ödeme yansımaması amaçlanmaktadır. Örneğin; özel sağlık kuruluşunun 1000TL talep ettiği bir tıbbi müdahalenin 500TL’ si SGK kapsamında karşılanıyorsa, kalan 500TL de sigorta şirketi tarafından karşılanacağı için, sigortalıya herhangi bir ek fatura yansımayacaktır.
Yatarak tedavi, ayakta tedavi ve fizik tedavi teminatları kapsam dâhilinde bulunmaktadır.
Poliçe özel şartları doğrultusunda poliçe kapsamında tutulan tedaviler için SGK kapsamında ve yasal olarak doktor muayenelerinde ödemekle yükümlü olunan 15TL dışında bir ödeme alınmamaktadır.
Poliçe 1 yıllık olarak düzenlenmektedir.
Normal işleyişte poliçe başlangıç tarihinden önceye dayanan hastalıklara ilişkin tedavi giderleri poliçe kapsamına alınmamaktadır ama sadece bir sigorta şirketinde geçmişten gelen hastalıkları da kapsayan özel bir poliçe bulunmaktadır.
Evet. Prim ödemeleri karşılığında sigortalıya makbuz verilmektedir.
Evet. Bu makbuzla vergi indiriminden yararlanılmaktadır.
Gözlük, cam, çerçeve, lens masrafları ve bunlarla ile ilgili tüm giderler poliçe teminat kapsamı dışındadır. Göz muayenesi ile poliçe başlangıç tarihinden önce var olmayan ve SGK’ nın da onayladığı göz ameliyatları kapsam dâhilinde olmaktadır.
Evet. 15 günün üzerindeki bebekler için tek başlarına tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılabilmektedir.
Özel sağlık sigortası; özel hastaneler, özel muayeneler, poliklinikler ve eczanelerden sağlık hizmetlerinin alınmasını sağlayan bir sağlık sigortası çeşididir.
Özel sağlık sigortası; anlaşmalı hastaneler, poliklinikler, fizik tedavi merkezleri ve eczanelerden kapsamlı bir şekilde sağlık kontrolü, teşhis ve tedavi hizmeti alınmasını sağlar. Bu sigortada hangi kapsamların teminata dâhil olacağına sigortalı karar vermektedir. Özel sağlık sigortası kapsamında; yatarak tedavi, ayakta tedavi, kemoterapi, radyo terapi, diyaliz, yatış sonrası fizik tedavi, yardımcı tıbbi malzeme, evde bakım, kontrol amaçlı PSA ve mamografi, ileri tanı yöntemleri, doğum teminatı, gebelik, yeni doğan bebek teminatı, ilaç ve check-up gibi teminatlardan yararlanılabilmektedir.
Özel hastaneler, üniversite hastaneleri, özel poliklinikler ve eczanelerde alınacak sağlık hizmetlerinin tümünde geçerlidir. Bu sigortada SGK’lı olma zorunluluğu ya da SGK ile anlaşmalı hastane ve doktor şartları bulunmamaktadır. Sigortalı, sigorta teminatları kapsamında anlaşmalı ve anlaşmasız fark etmeksizin sağlık hizmeti alabilmektedir.
Özel Sağlık Sigortasının ana teminatlarından biri olan yatarak tedavi, ani ve beklenmedik durumlarda oluşan sağlık probleminin tedavisi için 24 saat ve daha uzun süreli yatış işlemine imkân sağlamaktadır. Yatarak tedavi genel olarak aşağıdaki konuları kapsamaktadır fakat bu kapsam da her sigorta şirketinde farklılık gösterebilmektedir.
Ayakta tedavi teminatı, 24 saat yatış gerektirmeyen durumlarda sağlık giderlerinin karşılandığı bir güvencedir ve aşağıdaki konuları kapsamaktadır;
60 yaşın üzerinde olmayan herkes poliçeyi yaptırabilmektedir.
Poliçe başlangıç tarihinden itibaren 1 yıl geçerli olmaktadır.
Poliçe özel şartlarına istinaden ve teminatlara bağlı olarak katılım payı düşülebilmekte ya da yine teminatlara bağlı olarak hiç katılım payı ödenmeden işlemler halledilebilmektedir.
Özel sağlık sigortasında arzu edilirse anne, baba ve 18 yaşından küçük çocuklarıyla birlikte tüm aileye (her bir fert için ayrı prim alınması şartıyla) tek poliçe düzenlenebilmektedir. Bununla birlikte 18 yaşından küçük çocukları tek başına teminat altına alan sigorta şirketleri de bulunmaktadır.
Poliçe başlangıç tarihinden önceki hastalıklar kapsam dışı tutulmaktadır. Sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte, geçmişten gelen bazı hastalıklar ek teminat ile kapsama dâhil de edilebilmektedir.
Ayakta tedavi için bekleme süresi bulunmamaktadır. Sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte, yatarak tedaviler için (dâhili yatış ve küçük müdahale) 3 ay bekleme süresi bulunmaktadır.
Evet. Bu poliçede ilaç teminatı bulunmakta olup, poliçe özel şartları esasına göre ödeme sağlanmaktadır.
Doğum teminatı belirli şart ve limitlerle Özel Sağlık Sigortası poliçesine ekletilebilen bir teminat türüdür ve bu şartlar doğrultusunda giderler karşılanmaktadır. Poliçede belirli bir süre bekleme şartı da bulunmaktadır.
Poliçeye yurtdışı teminatı eklenmesi halinde geçerli olmaktadır.
Bireyin yaşı, cinsiyeti, ikamet adresi ve sağlık geçmişi fiyatları belirlemektedir.
Sigorta şirketlerinin anlaşmalı veya anlaşmasız olduğu tüm hastanelerde ve muayenelerde geçerlidir.
Sigorta şirketinin anlaşmalı hastanelerine göre değişiklik göstermektedir ve ilgili sigorta şirketinin anlaşmalı kurumlar listesinden bu bilgiye ulaşılabilmektedir. Aşağıdaki linkler üzerinden anlaşmalı hastane ağına ulaşabilirsiniz. https://www.sencard.com.tr/medikal-hizmet-agi https://imecedestek.com/ContractedOrganizations https://www.mapfre.com.tr/sigorta-tr/iletisim/anlasmali-saglik-kuruluslari/ https://www.turkiyesigorta.com.tr/yardim-merkezi/iletisim/anlasmali-saglik-kurumlari https://acente.quicksigorta.com/tamamlayici-saglik-sigortasi/networkler https://acnturk.com.tr/anlasmali-kurumlar/anlasmali-hastaneler
Sigortalı, kesintisiz 3 yıl boyunca aynı şirketten özel sağlık sigortasını devam ettirirse ve 3. yılın sonunda son 3 yıllık hasar prim oranı %80’ in altında ise, Ömür Boyu Yenileme Garantisine hak kazanmaktadır.
Evet. Özel sağlık sigortası isteğe bağlı olarak yaptırılan bir sigorta olduğu için iptal edilebilmekte ve poliçe başlangıç tarihinden itibaren geçen süre ile ödenen toplam tazminat tutarı dikkate alınarak da prim iade tutarı belirlenmektedir.
Geçici ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan yabancı uyruklular için Özel Sağlık Sigortası yapılabilmektedir. Bu kimlik numaralarına sahip olmayan ve sadece pasaportuyla ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklular için ise Yabancı Uyruklular Sağlık Sigortası yapılabilmektedir.
Yeni ikamet yasası ile birlikte oturum izni veya ikamet tezkeresi için başvuran yabancı uyrukluların genel sağlık sigortası yaptırmaları zorunlu hale getirildiğinden, 11 Nisan 2014 yılında yürürlüğe giren yasa ile birlikte ikamet tezkeresine veya oturma iznine hangi süreyle başvurulduğuna bakılmaksızın 1 yıllık genel sağlık sigortası poliçesinin evraklarla birlikte sunulması gerekmektedir.
Evet. Türkiye’de çalışma izni almak için Yabancı Sağlık Sigortası yaptırılması gerekmektedir, aksi durumda çalışma izni onaylanmayacaktır.
Evet. Her türlü ikamet/oturum talebinde sigorta yaptırmanız zorunlu tutulmaktadır.
Evet. Öğrencilerin Türkiye’de ikamet edebilmek için her yıl Yabancı Sağlık Sigortası yaptırmaları ve 3 yıl boyunca da yenilemeleri gerekmektedir.
Bu süre için Yabancı Sağlık Sigortası yaptırılmasına gerek yoktur. Türkiye’de bulunulan süre içerisinde ani rahatsızlık ve kaza durumlarını kapsayan Incoming Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak yeterli olacaktır. Bu poliçe acil durum veya kazada geçerli olacağı için, hastanelerde daha fazla ödeme yapılmasına gerek kalmayacaktır.
İkamet tezkeresi için yabancı uyruklu kişilerin yaptırmaları gereken poliçe süresi 1 yıldır. Talep edilirse 2 yıllık sigorta poliçesi de düzenlenebilmektedir.
Sigorta süresi içinde, sigortalının ve / veya poliçede belirtilmiş olmaları kaydıyla sigorta ettiren / hastalık ve / veya kaza halinde bu ürüne özel anlaşmalı sağlık kurumlarında gerçekleşen tanı ve tedavilerine ait sağlık harcamalarının, sigortalının tabi olduğu poliçede belirtilen; Sağlık Sigortası Genel Şartları, Özel Sağlık Sigortaları Yönetmeliği ve bu özel şartlara göre, sağlık kurumları uygulama ilkelerine uygun hazırlanan teminat tablosundan poliçede belirtilen teminat, limit, ödeme yüzdesi ve istisnalara tabi olarak karşılamaktadır. Poliçe 06.06.2014 tarih ve 9 sayılı İkamet İzni Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelgede belirlenen asgari teminat yapısını kapsamaktadır.
** Tüm anlaşmalı sağlık kurumlarında yatarak tedavi giderleri limitsiz, anlaşmalı olmayan sağlık kurumlarında ise yıllık 20.000TL limit ve %20 sigortalı katılım payı ile karşılanmaktadır.
** Tüm sağlık kurumlarında ayakta tedavi giderleri yıllık 2.000TL limit ve %40 sigortalı katılım payı ile karşılanmaktadır.
Ayakta tedavide 6 ay, yatarak tedavilerde ise 9 ay bekleme süresi bulunmaktadır.
Hayır. Yabancı Sağlık Sigortalarında ömür boyu yenileme garantisi bulunmamaktadır.
70 yaşına kadar sigorta yaptırılabilmektedir.
Evet. 18 yaşından küçükler de bu poliçeyi yaptırabilmektedir.
Evet. Yabancı uyruklu kişiler geçici kimlik numarası veya pasaport numarası ile bu poliçeyi yaptırabilmektedir.
Teminatlar Türkiye gümrüğünden çıkış yapıldıktan sonra başlar ve poliçenin süresi devam etse bile Türkiye gümrüğünden giriş yapıldıktan sonra otomatik olarak sona erer. Sigorta başvurusunun ve sigorta sözleşmesinin, sigortalı seyahate başlamadan önce yapılması zorunlu tutulmaktadır.
Elle, bedenen ve devamlı olarak makine ile çalışan kişilerin iş seyahatleri kapsam dışı tutulmaktadır. Bu şekilde çalışan kişilerin iş konularında faaliyet göstermeksizin yapacakları turistik ve eğitim amaçlı seyahatleri ise teminat kapsamında tutulmaktadır. Fikren ve elle çalışıp yukarıda sayılan meslek gruplarına ait iş sahalarında ve tehlikeli kabul edilen bölgelerde görevli olanlar (inşaat şantiye veya sahasında çalışan mühendis ve muhasebeciler vb) teminat kapsamı dışında tutulacaktır.
Poliçenin başlamamış olması şartıyla; mükerrer poliçe ve vize reddinden dolayı seyahatin gerçekleşmemesi sebepleri ile iptal edilebilmektedir.
Evet, 8 farklı seyahat sigortası modeli bulunmaktadır.
Seyahat sigortası ile ilgili tüm sorularınızda lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Yurtdışı seyahatleri için seyahat sigortası maksimum 90-92 gün geçerlidir. Bu süreden daha uzun olan seyahatlerde 90-92 günden sonra poliçe teminatları geçersiz olacaktır. Bu süre her yurda giriş çıkışta yenilenmektedir. Bu muafiyetin uygulanmadığı poliçeler; Uluslararası Eğitim Seyahat Sigortası ve Uluslararası Çalışma Seyahat Sigortasıdır.
1618 Sayılı kanun gereği TÜRSAB’a Bağlı A grubu Seyahat Acentelerinin kendi turlarında acente iflas ve mesleki sorumluluk sigortası yaptırmaları zorunlu tutulmaktadır. Yaptırmayan acenteler için ilk aşamada para cezası ikinci aşamada belge iptali söz konusu olmaktadır.
Bu liste sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir. Gerekli yönlendirme için lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Yurtdışında ani ve beklenmedik bir sağlık problemiyle karşılaşıldığında; bu durum için yurtdışında alınacak sağlık hizmetinin ücreti orada ödenmeli, bu hizmete dair doktor onaylı medikal raporu ve ödeme yapılan tüm işlemlerin faturası mutlaka alınmalıdır. Yurda dönüldüğünde bu belgeler ilgili sigorta şirketine ibraz edilerek başvuruda bulunulmakta ve hasar tanzim edilebilmektedir.
Bu teminat yurtdışı seyahatlerde yolcunun Covid-19’a yakalanması durumunda 30.000-€’ ya kadar yatarak tedaviler karşılanmaktadır.
Bu konu sigorta şirketlerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı sigorta şirketleri sınırsız yaşa kadar teminat verirken, bazıları ileri yaş sigortalarını sadece kaza teminatı ile sınırlamaktadır. Yolcunun poliçesi düzenlenirken yaşı dikkate alınarak teminatların görüşülmesi ve en uygun plana karar verilmesi mağduriyet yaşanmaması için önem taşımaktadır.
Ferdi kaza sigortası, günlük yaşantıda her an karşılaşılabilecek kazalara karşı maddi güvence sağlayan bir koruma aracı olarak fayda sağlamaktadır.
Ferdi kaza sigortası ile kaza sonucu vefat, kaza sonucu tam maluliyet ve kaza sonucu gündelik hastane tazminat teminatları satın alınabilmektedir.
Aşağıdaki hallerden kaynaklanan yaşam kaybı veya bedeni arızalar ferdi kaza sigortaları kapsamında “kaza” olarak sayılmaz:
Aşağıda belirtilen durumlar ferdi kaza sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir;
Aksine bir sözleşme yoksa aşağıdaki haller de sigorta kapsamı dışındadır;
Ferdi Kaza Sigortasının asıl amacı; kaza sonucu vefat durumunda sigortalının geride kalan ailesine ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere, kaza sonucu kalıcı sakatlanma durumunda ise sigortalının kendisine finansal destek sağlamaktır. Sigortanın sağlayacağı bu maddi destek sigortalının ya da ailesinin rutin giderlerinin karşılanmasına devam edilebilmesine yardımcı olmaktadır.
Bu tamamen kişinin kişisel ihtiyaçlarıyla orantılı olmaktadır. Yaş, aile ferdi sayısı, bu poliçe için ayırabileceğiniz aylık ödeme tutarı gibi bileşenler bu tutarın belirlenmesine yardımcı olmaktadır. Talebe en uygun poliçeyi oluşturabilmek için ürünlerimizi inceleyip karşılaştırma yapabilir, formumuzu doldurabilir ya da +90 312 4678838’i arayabilirsiniz. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
İki poliçe arasındaki en temel fark vefat teminatıdır. Hayat Sigortasındaki vefat teminatı hastalık ya da kaza sonucu ölüm riskini güvence altına alırken, Ferdi Kaza Sigortasının vefat teminatı sadece kaza sonucu meydana gelen ölüm riskini güvence altına almaktadır. Poliçeler Hayat Sigortaları Genel Şartları ile Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartlarına tabidir ve teminat kapsamı ve istisnalar bu genel şartlarda belirtilmektedir. Genel şartlarda belirtilmeyen veya aksine sözleşme düzenlenebilecek hususlar için ise poliçeye ait özel şartlar geçerli olmaktadır.
Araçta bulunan sürücü ve yolcuların araçla beraber uğrayacakları kazalar sonucunda maruz kalacakları ölüm ve sürekli sakatlık hallerini teminat altına alan bir poliçedir.
Yer altı ve yer üstü kömür madenciliği ile kömür dışında yer altı madenciliği üretimi ve üretim hazırlığı faaliyetleri yürütülürken, sigortalının iradesi dışında meydana gelen ve sigortalının bedensel bir sakatlığa maruz kalmasına veya ölmesine sebebiyet veren ani ve harici olaylar, birdenbire ve beklenmedik şekilde ortaya çıkan gazların solunması, yanık ve ani bir hareket neticesinde adale ve sinirlerin incinmesi, burkulması ve kopması gibi kazalar teminat altına alınmaktadır.
Tüm yer altı maden işçileri ile yer üstü kömür madeni işçileri bu sigortadan faydalanabilmektedir.
Evet. Yer altı ve yer üstü kömür ile kömür dışında yer altı madencilikleri faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin; söz konusu faaliyetlerin yürütülmesi sırasında meydana gelebilecek kazalar sonucu tesislerinde istihdam ettikleri, üretim ve üretim hazırlığı faaliyetinde bulunan personelleri için “Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası” yaptırmaları zorunlu tutulmaktadır.
Yol yardımı olarak kaza ya da arıza durumunda çekici hizmeti alınabilmektedir. Ferdi kaza poliçesi ise vefat, daimi sakatlık, tedavi masrafları, bulaşıcı hastalık gibi teminatlar vermektedir. Kapsamlar sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte poliçe genel şartları, klozlar ve özel şartlara bağlı olarak teminat tutarlarına ve sigorta bedellerine göre güvence altına alınmaktadır.
Evcil hayvanların yaşadıkları sağlık sorunları ve acil durumlar saptanarak sağlık teminatları değerlendirilmiş olduğundan; aşıları tamamlanmış, 6 aydan büyük 10 yaştan küçük ırk ve cinsiyetteki kedi/köpekler için hazırlanan teminat ve güvenceler sayesinde artık can dostlarımız da güvence altına alınabilmektedir. Sadece anlaşmalı veterinerlerde geçerli olan bu poliçe, sigorta şirketlerine göre farklılıklar göstermekle birlikte, can dostumuzun mikroçipinin takılı ve kayıtlı olması şartı da aranabilmektedir. Kapsam dışı haller de yine sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir.
Yurtdışında ikamet eden yabancıların kısa süreli Türkiye seyahatlerinde hastalık veya yaralanma sonucu tıbbi tedavi, nakil ve vefat teminatlarını içermektedir.
3. kişiler tarafından silahla tehdit, zor kullanılarak yapılan gasp ve hırsızlık, herhangi bir araçla nakli sırasında aracın kazaya uğraması veya yanması sonucu kayıp ve hırsızlık, nakil esnasında ani ve dış sebepler neticesinde oluşan kayıplarda teminat devreye girmektedir.
İmal edilmiş ya da montajı yapılıp deneme dönemi tamamlanmış olan makine ve tesisatın, buhar ve gaz motorlarının, pompaların ve hava kompresörlerinin çalışması sırasında hasara uğramaları ya da bulundukları yerde dururken, temizlenirken, revizyonları yapılırken ve yerleri değiştirilirken beklenmedik bir etkiyle zarar görmeleri durumunda teminat altında olmaktadırlar.
Elektronik makine, tesisat ve bilgi işlem sistemleri normal çalışır haldeyken ya da bulundukları yerde temizleme, yer değiştirme ve bakım halindeyken ani ve beklenmedik bir nedene bağlı olarak maddi bir hasar meydana gelmesi durumunda teminat altında olmaktadır.
Sigortaya konu olan emtianın bir noktadan başka bir noktaya gidişi sırasında oluşabilecek risklere karşı poliçede belirtilen koşullara bağlı olarak teminat sağlamaktadır. Yükün hem satıcısı, hem alıcısı, hem de taşınan yükle menfaat ilişkisi olan herkes bu sigortayı yaptırabilmektedir. Emtia (yük) sigorta poliçesi, sigortayı yaptıran kişiye sadece yük bedelini değil; bununla birlikte navlun, sigorta ücreti, öngörülen kar gibi bazı gider kalemlerini de sigortalatabilme imkânı sunmaktadır.
Yük sigortaları için yaygın olarak kullanılan başlıca 3 teminat bulunmaktadır.
Nakliyat sigortalarının yaptırılması için yasal bir zorunluluk yoktur. Bununla birlikte emtia nakliyat (yük) sigortalarında bankaların sigorta güvencesi aramaları, tekne sigortalarında ise riske maruz meblağların yüksekliği ve ipotek alacaklısının sigorta teminatı arzusu, nakliyat sigortalarını finansal bir zorunluluk haline getirmiş bulunmaktadır.
Bu poliçe İş Güvenliği Uzmanının, hizmetinde kusurlu olduğu ve görevini gereği gibi yerine getirmediği durumlarda oluşacak zararlar nedeniyle karşı taraf tarafından açılacak tazminat taleplerinin sonuçlarına karşı teminat sağlamaktadır.
Hayır. Bu poliçe İş Güvenliği Uzmanı adına bireysel olarak düzenlendiği gibi aynı Ortak Sağlık Güvenlik Biriminde çalışan tüm İş Güvenliği Uzmanları için tek bir poliçe de düzenlenebilmektedir.
Bireysel poliçelerde teminat limitleri 50.000TL ile 500.000TL arasında değişmektedir. Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri adına grup poliçesi düzenlenmesi durumunda ise teminat limiti uzman sayısıyla orantılı olarak artmaktadır.
Bu poliçe serbest, kamu ya da özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlar, diş hekimleri ve uzmanların; poliçede belirtilen mesleki faaliyetlerini yürütürken, sözleşme süresi içinde meydana gelen bir olay sonucu oluşan zararlara bağlı yargılama giderlerine karşı belirlenen sigorta limitlerine kadar teminat vermektedir.
Bu poliçe, sigorta ettireni sigorta süresi içinde meydana gelecek bir kaza sonucu;
Sigortalının kendisi ve/veya çalışanlarının neden olduğu bedeni / maddi zararlar teminat kapsamına alınmaktadır.
Oteller, moteller, alışveriş merkezleri ve çeşitli büyüklükte işyerleri ile otopark, tamirhane ve garaj işletenler için uygun bir poliçedir.
Bu poliçe, sigorta ettireni sigorta süresi içinde meydana gelecek bir kaza sonucu;
İlgili tarafların “sigortalı adına yaptıkları faaliyetleri” sırasında, bordroya dâhil edilmiş olmaları kaydıyla; bildirilen işçilik ücretleri ve çalışan sayısına da dâhil edilmeleri şartı ile taşeron çalışanları da "sigortalı" olarak kabul edilmektedir.
SGK’ nın sağladığı yardımların üstünde ve dışında kalan tazminat taleplerini sigorta şirketi üstlenmektedir.
TURKAK Mesleki Sorumluluk Sigortası; sözleşmedeki şartlara tabi olmak kaydı ile sigortalının poliçede konusu belirlenmiş mesleki faaliyeti yürütürken neden olduğu zarar dolayısıyla ödemek zorunda kaldığı veya kalacağı tazminat tutarları ile kararlaştırılmışsa yargılama giderleri ve avukatlık ücretlerini poliçede yazılı limitler dâhilinde temin etmektedir.
Bir montaj projesinin gerçekleştirilmesi sırasında o ana kadar gerçekleştirilmiş işler ile daha sonraki aşamalarda gerçekleştirilecek kısımlar için o anda şantiye sahasında bulunan hazırlık malzemelerinin, ilgili montaj ekipmanlarının ve iş makinelerinin başına gelebilecek ani ve beklenmedik her türlü hasarı kapsayan bir tüm riskler (All Risk) sigortasıdır.
Teminat süresi montaj malzemelerinin montaj alanına indiği andan itibaren başlayıp ve montajı biten makinelerin testlerinin tamamlanarak hizmete alınması ile sona ermektedir.
Sigortalı aracın kullanılmasından doğan hukuki sorumluluğun ve poliçede teminat kapsamında olması şartıyla zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırlarının üzerinde kalan kısmı, poliçede yazılı sınırlar çerçevesinde teminat altına alan bir poliçedir.
Trafik sigortası limitlerinin yetersiz kaldığı durumlarda trafik poliçesinin sağladığı tüm teminatları yükseltilmiş limitlerle karşılamaktadır.
Tüm araç türleri için ihtiyari mali mesuliyet poliçesi düzenlenmektedir.
Manevi tazminat talepleri ek sözleşme ile teminat altına alınabilmektedir.
Hayır. Poliçe sadece T.C. sınırları içinde geçerlidir
Meslek mensubunun poliçe başlangıç tarihinden önceki ilk 5 yıl içerisinde yaptığı hatalardan dolayı poliçe dönemi içerisinde gelebilecek tüm hasar talepleri teminat kapsamında, poliçe yapılmadan önce ortaya çıkan hasarlar ise kesin olarak teminat dışı tutulmaktadır.
Yasanın yüklediği yükümlülükler dâhilinde gerçekleşebilecek ve/veya meslek mensubuna karşı iddia edilebilecek mesleki hataları 5 yıl geriye dönük işlemleri de kapsayacak şekilde teminat altına alan bir poliçedir. Poliçenin yenilenmemesi durumunda 5 yıl hasar ihbar süresi de tanıyan genişletilmiş bir sigorta güvencesidir. Sahte fatura gibi durumların yarattığı zincirleme sorumluluklar da poliçe kapsamındadır. Ayrıca, sadece sigortalı yılı teminat altına alarak olay esaslı düzenlenen sigorta poliçeleri de bulunmaktadır
Bir inşaat projesinin gerçekleştirilmesi esnasında, o ana kadar gerçekleştirilmiş işler ile daha sonraki aşamalarda gerçekleştirilecek kısımlar için o anda şantiye sahasında bulunan hazırlık malzemelerinin, ilgili inşaat ekipmanlarının ve iş makinelerinin başına gelebilecek ani ve beklenmedik her türlü hasarı kapsayan bir tüm riskler (All Risk) sigortasıdır.
Cevaplanacak bazı sorular ve sunulacak proje dokümanları teknik ekibimiz tarafından değerlendirilmekte ve poliçe tarafımızdan oluşturularak talep edene iletilmektedir. İnşaat sigortası ile ilgili tüm sorularınızda lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
İlk hazırlık malzemesinin şantiye sahasına inmesiyle başlayıp, geçici kabul / kesin kabul ile işlerin tamamlanıp işverene teslimiyle de sona ermektedir.
Sigorta bedeli olarak proje bedeli alınmaktadır. İhale bedeli de sigorta bedeli olarak alınabilmektedir. Ancak uzun süreli projelerde proje bedelinin enflasyona yenik düşmemesi için döviz cinsinden poliçe düzenlenmesi tarafımızca tavsiye edilmektedir.
Aşağıdaki konular inşaat sigortası kapsamında ek teminat olarak verilebilmektedir;
Sigortalının Avukat sıfatıyla mesleki faaliyetlerini yürütürken; görevini gereği gibi yapmamasından, müvekkiline karşı özenli davranmamasından ve başkaca kusurlu davranışlarından doğan zararlar nedeniyle yargı kararıyla ödemek zorunda kaldığı veya kalacağı tazminat tutarları ile yargılama giderleri ve avukatlık ücretlerini poliçede yazılı limitler dâhilinde temin eden bir üründür.
Hamileliğinizin hangi döneminde olursa olsun bekleme süresi olmadan yaptırabileceğiniz tek doğum poliçesidir. Hayata merhaba sigortası ile ilgili tüm sorularınızda lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Sigorta şirketinin belli bir prim karşılığında sigortalının sözleşmede belirtilen süre içinde ve sözleşmede belirtilen hallerde yaşam kaybı veya sözleşmede belirtilen süreden daha uzun hayatta kalması halinde size veya belirlediğiniz kişilere sigorta bedelini ödediği sigorta türüdür.
Hayat sigortaları; ani ve beklenmedik bir olayla karşılaşılması halinde, sigortalıyı ve sevdiklerini güvence altına almasının yanı sıra sigortalının tasarruf yapmasına da olanak sağlamaktadır.
Tasarruf yapmak isteyen ve/veya hayatta karşılaşılabilecek çeşitli risklere karşı teminat sahibi olmak isteyen herkes hayat sigortasından yararlanabilir. Teminat türüne göre, bazı ürünlerde sağlıklı olma koşulu da aranmamaktadır.
Hayat sigortası sigortalıya hayatta kalma, yaşam kaybı, kaza sonucu yaşam kaybı, tam/ kısmi ve kalıcı sakatlık teminatları sunmaktadır. Teminatlar, seçilecek poliçe ve sözleşmeye göre değişiklik gösterebilmektedir.
Hayat sigortası yaptırırken ihtiyaca yönelik bir poliçe oluşturulması son derece önemlidir; Amaç tasarruf yapmaksa sadece tasarrufa yönelik bir poliçe seçilebilir. Beklenmedik durumlar karşısında kişi kendisinin ve sevdiklerinin hayat standardını korumayı amaçlıyorsa, risk teminatı içeren bir poliçe de tercih edilebileceği gibi, her iki ihtiyaca da uygun olarak hem birikim hem de teminat içeren bir poliçeye sahip olmak da mümkündür. Hayat sigortası ile ilgili tüm sorularınızda lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Hayat sigortası yaptırırken teklif formunda yer alan sorulara doğru cevap verilmesi ve sigorta şirketine bildirilmesi önemlidir. Aksi halde sigorta şirketi sözleşmeden cayabilir ya da ek prim talep edebilir. Sigortalının ve sigorta şirketinin karşılıklı yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi olabilmek için poliçe ve ekinde verilen genel şartlar okunmalı ve seçilen ürünün özelliğine bağlı olarak farklılaşan özel şartların neler olduğu konusunda da bilgi alınmalıdır. Ayrıca ürünün kapsam dışı durumlarının da dikkatle incelenmesi tarafımızdan tavsiye edilmektedir.
Evet. İsteyen herkesin hayatı, vefat veya hayatta kalma ihtimallerine karşı birden fazla sigorta şirketine sigorta ettirilebilir. Ancak, sigortalının hayatının devamında lehtarın maddi veya manevi menfaatinin bulunması gerekir. Menfaat şartının sözleşmenin yapılmasından sonra ortadan kalkması hâlinde sözleşme o andan itibaren geçersiz hâle gelmekte ancak, sigorta ettirene satın alma (iştira) değeri ödenmektedir.
Vefat ihtimaline karşı yapılan sigortalarda, sigorta bedelinin mutat cenaze giderlerini aşması hâlinde sigortalının veya varsa kanuni temsilcisinin yazılı izni gerekmektedir. Sigortalı 15 yaşından büyükse kanuni temsilcinin dışında ayrıca onun da izni alınmaktadır. İzin olmadan yapılan sözleşme, icazet verilmediği takdirde geçersiz olmaktadır.
Evet. Aynı anda aynı sigorta şirketinden de farklı sigorta şirketlerinden de hayat sigortası poliçesi düzenlenebilmektedir. Poliçe şartlarına bağlı olarak sigorta şirketi ek belgeler talep edebilmektedir.
Poliçede başlangıç ve bitiş tarihleri olarak yazılan günlerde, aksi kararlaştırılmadıkça Türkiye saati ile öğlen saat 12.00'de başlayıp, öğlen saat 12.00'de ve her hâlükârda riskin gerçekleşmesiyle sona ermektedir.
Yat/Tekne sigortası sadece deniz aracınızı değil, içinde barındırdığı makineleri, botları, aygıtları ve donanımları da güvence altına almaktadır. Tekne seyir ya da park halindeyken yaşanabilecek sorunlar, doğal afetlerden doğacak kaza ve hasarlar, sökme, genel bakım, montaj gibi işlemler yapılırken oluşabilecek zararlar da teminat altına alınmaktadır.
Tekne sigortalarının fiyatlandırılmasında teknenin cinsi, sigorta bedeli, yaşı ve tonajı, kapsamı, sefer sahası ve faaliyet alanı belirleyici olmaktadır.
Evet. 10 yıl ödeme yapan ve 56 yaşını dolduran sigortalı bireysel emeklilik hakkı kazanmaktadır. Gelirinin %25’ i vergiden muaf tutulmakta ve kalan kısımdan sadece % 5 stopaj kesintisi alınmaktadır. Bu kesintilerden sonra BES planında toplu para almak yerine yıllık gelir sözleşmesi yaparsa sigortalı, yıllık gelir sözleşmesi kapsamında yapılan ödemelerin tamamı gelir vergisinden muaf tutulmaktadır. Sigortalının vefat ya da sakatlık gibi zorunlu nedenlerle sistemden ayrılmak durumunda kalması halinde de; kendisine ya da hak sahiplerine ödenecek birikimler tam olarak emekliliğe hak kazanmışçasına ayrıca vergilendirilmektedir.
Bireysel emeklilik sistemi, emeklilik dönemi için birikim yapılması amacıyla kurgulanmış bir sistemdir. Emeklilik döneminde kamu sosyal güvenlik sistemlerinden edinilen gelir yaşam standardınızı korumak için yeterli gelmediğinde, bireysel emeklilik kişiye ek gelir sağlamaktadır.
Evet. %25’ lik bir devlet katkısı bulunmaktadır. Üstelik bu avantajdan yararlanmak için gelir vergisi mükellefi olmaya da gerek yoktur.
Bireysel emeklilik sisteminde, yatırılan katkı payları uzman portföy yöneticileri tarafından emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilir ve birikimler, yatırılan her katkı payının etkisiyle kartopu gibi büyür. Hem emeklilik yatırım fonlarının kurgulanışı hem de kartopu etkisi nedeniyle sistem kısa vadeli yatırımlar için uygun olmamaktadır.
SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı zorunlu devlet güvenceleri olduğundan, bunlardan birine zorunlu primini öderken, kişiler bir yandan da bireysel emeklilik primi ödemeye devam edebilmektedir.
Fiilen ve hukuken kendi sorumluluğunu taşıyabilen, medeni ve yasal haklarını kullanabilen herkes bu sisteme katılabilmektedir. Herhangi bir devlet sosyal güvencesine sahip olmayan, aktif çalışma hayatı olmayan kişiler de bu sisteme katılabilmekte, herhangi bir üst yaş sınırı da bulunmamaktadır.
Tercih ve ihtiyaçlarınıza göre en uygun katkı payını belirleyip bireysel emeklilik planınızı oluşturmak için lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Bireysel emeklilik sisteminde aylık, 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık olarak da yatırılabilen, düzenli olarak ödemeyi planladığınız prim tutarıdır.
Bireysel emeklilik sisteminden emekli olunduğunda kişiyi mutlu edecek bir ek gelir sağlanması hedefleniyorsa, bugünkü gelirin en az %10’ u kadar prim ödenmesi tarafımızdan tavsiye edilmektedir.
Sigortalı, vergi mevzuatı gereğince;
Evet. Bireysel Emeklilik Tasarruf Ve Yatırım Sistemi Kanunu’na bağlı bulunmaktadır.
Evet. Giriş aidatı, yönetim gideri ve fon işletim gideri olarak kesintiler yapılmakta olup, detayları aşağıdaki gibidir;
Emekliliğe hak kazanıldığında, sigortalı; birikiminin tamamının veya bir kısmının ödenmesini talep edebilir ya da birikimini düzenli gelir elde etmek amacıyla, geri ödeme programı için hazırlanmış emeklilik gelir planına aktarabilir.
Evet. Elektronik cihazlarda meydana gelebilecek her türlü alevli alevsiz yangın riskleri poliçe kapsamında bulunmaktadır.
Dıştan bağlı regülatörlerin bulunması koşulu ile elektronik cihazlarda meydana gelebilecek elektriksel hasarlar poliçe kapsamında bulunmaktadır.
Kasıt ve ağır kusur olmaksızın, kullanıcı hataları sonucu oluşabilecek hasarlar poliçe kapsamında bulunmaktadır.
Hayır. Bu cihazlar elektronik cihaz sigortası kapsamına alınmamaktadır.
Hayır. Garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek hasarlar üretici firma sorumluluğunda olup, kapsam dışı tutulmaktadır.
Conta, kayış gibi zaman zaman yenisi ile değiştirilmesi gereken sarf malzeme hasarları kapsama alınmamaktadır.
Evet. 10 yaşına kadar olan cihazlar kapsama alınmaktadır.
3. şahısların; hatalı üretim, hatalı ambalajlama ve etiketleme, yetersiz bilgi aktarımı ve tanıtım, hatalı dizayn gibi nedenlerle maruz kalabilecekleri bedeni ve maddi zararlardan dolayı, ürünün üreticisi, dağıtıcısı veya satıcısından talep edecekleri tazminatları karşılayan bir poliçedir.
Ürün kaynaklı yaşanacak zararlarda hukuken sorumlu oldukları için üreticiler, dağıtıcılar, toptancılar ve perakende satıcılar bu poliçe kapsamındaki teminatlardan faydalanabilmektedir.
Evet. Ürün sorumluluk sigortası 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında değerlendirilmektedir. Bu kanunun 4. maddesinde, ayıplı mal veya ayıplı malın verebileceği zararlardan imalatçı, bayi, satıcı, acente ve ithalatçı dâhil olmak üzere ürünün satışını ve dağıtımını yapan tüm işletmelerin sorumlu olduğu belirtilmektedir.
Hayır. Ürün sorumluluk sigortası mali sorumluluk sigortaları arasında yer alsa da zorunlu bir sorumluluk sigortası da değildir, ürün garanti sigortası da. Ürün garanti sigortası bir mal sigortası olup, zarar gören ürünün tazminine yöneliktir. Ürün sorumluluk sigortası ise bir sorumluluk sigortasıdır ve mala değil sigortalının üretmiş olduğu ürünle ilgili sorumluluğa ilişkin teminat vermektedir.
Hayır. Nakliyat sigortası yaptırmak için yasal bir zorunluluk yoktur. Fakat emtia nakliyat (yük) sigortalarında bankaların sigorta güvencesi araması, tekne sigortalarında riske maruz meblağların yüksekliği ve ipotek alacaklısının sigorta teminatı arzusu gibi etkenler nakliyat sigortalarını finansal bir zorunluluk haline getirmektedir.
Nakliyat sigortaları uluslararası nitelikte sigortalardır. Dışalım ya da dışsatıma konu yükün sigortasında, satış sözleşmesinin taraflarından biri yabancı olacağından gerek alıcı gerekse satıcının standart ve uluslararası kabul görmüş bir sigorta teminatı üzerinde anlaşmaya varmaları gerekmektedir. Diğer taraftan tekne sigortalarında da aynı zorunluluk teknenin çalışması sırasında muhatap olabileceği yabancı 3. şahıslar (gemi, liman yetkilisi vb.) açısından ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bütün dünyada genel kabul ve kullanım alanı bulmuş olan Londra Sigortacılar Enstitüsü (Institute of London Underwriters) tarafından hazırlanmış yük ve tekne kloz takımları, nakliyat sigorta poliçesine özel şart olarak eklenip kullanılmaktadır.
Malın cinsi, ambalajı, taşıma biçimi, sefer, taşıma aracı ve teminatın kapsamı fiyatlandırmada rol oynamaktadır.
Likit petrol gazını (LPG) depolayan, tüplere dolduran, doldurtan, nakleden, doğrudan doğruya veya yetkili bayileri kanalıyla tüketiciye satan ve bu faaliyetlerinden dolayı ruhsat almak zorunda olan LPG şirketleri zorunlu olarak bu sigortayı yaptırmaktadır.
Evet. Likit petrol gazı firmalarının kendi markaları altında doldurdukları veya doldurttukları ve yetkili bayileri aracılığıyla ya da doğrudan pazarladıkları tüplerin kullanılmak üzere bulunduruldukları yerlerde infilak etmesi veya gaz kaçırması sonucu (kusurları olsun veya olmasın) başkalarına vereceği bedeni ve maddi zararlar bu sigortadan karşılanmaktadır. Ancak kullanım haricinde satılmak üzere yetkili bayilerde bulunan tüplerin infilak etmesi veya gaz kaçırması sonucu (kusurları olsun veya olmasın) başkalarına vereceği bedeni ve maddi zararlar Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Sigortasından karşılanmaktadır.
Evet. Yanıcı, parlayıcı, patlayıcı ve yakıcı maddeleri üreten, depolayan, nakleden veya satanlar için yaptırmanın zorunlu olduğu bir sigortadır.
Primler Hazine Müsteşarlığı’nın yayınladığı ve bu sigorta ile ilgili limitlerin yer aldığı tarife ve talimata göre belirlenmektedir.
Tüp gaz zorunlu sorumluluk sigortası likit petrol gazı (LPG) ile ilgili çalışan firmaların, doldurdukları veya doldurttukları ve yetkili bayileri vasıtasıyla veya doğrudan doğruya tüketiciye intikal ettirdikleri tüplerin kullanılmak üzere bulundukları yerlerde infilakı, gaz kaçırması, yangın çıkarması sonucu (kusurları olsun veya olmasın) verecekleri bedeni ve maddi zararlara karşı sorumluluklarını teminat altına almaktadır. Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Sigortası ise yanıcı, parlayıcı, patlayıcı ve yakıcı maddeleri üreten, depolayan, nakleden veya satanların bu mesleki faaliyetleri nedeniyle, bu maddelerin doğrudan doğruya neden olduğu olaylar sonucu kusurları olsun olmasın üçüncü kişilere verecekleri bedeni ve maddi zararlara karşı sorumluluklarını teminat altına almaktadır.
Motorlu taşıt kullanıcılarının Yeşil kart sistemine dâhil ülkelerde yapacakları seyahatler sırasında neden oldukları kazalar sonucunda zarar görenlerin korunmasını sağlayarak üye ülkenin zorunlu trafik sigortası limitlerine kadar koruma sunmaktadır.
Fiyatlar Türkiye motorlu taşıt bürosu tarafından belirlenmektedir ve araç kategorisine göre farklılık göstermektedir. Sigorta detaylarıyla ilgili tüm sorularınızda lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Evet. Hasarsız araçlarda prim indirimi, hasarlı araçlarda ise prim artırımı ilgili basamak esasına göre uygulanmaktadır. Sigorta detaylarıyla ilgili tüm sorularınızda lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Evet. Aynı vergi numarası ve TC numarası altında toplanmak kaydıyla; herhangi bir işletene ait sayısı 5 ve üzerinde olan araçlar, kullanım tarzı ve kişi ya da kuruluş ayırımı yapılmaksızın filo olarak nitelendirilmekte ve ilgili oranlarda tarife belirlenerek poliçe düzenlenmektedir. Sigorta detaylarıyla ilgili tüm sorularınızda lütfen +90 312 4678838’i arayınız. Müşteri Hizmet Yetkililerimiz size en kısa sürede yardımcı olacaktır.
Sigorta ettiren tarafından 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna istinaden istihdam ettikleri özel güvenlik görevlilerinin, özel güvenlik hizmetine dair mevzuat çerçevesindeki görevlerini yerine getirmeleri sırasında üçüncü şahıslara verecekleri zararları, sigorta poliçesinde belirtilen tutara kadar teminat altına almaktadır. Aynı zamanda, sigorta ettirenin, sigorta konusu olaylar sonucunda kendisine yöneltilebilecek haksız taleplere karşı savunmasını da temin etmektedir.
Özel güvenlik mali sorumluluk sigortasında ölüm, sakatlık, tedavi giderleri ve maddi zararlar teminat altına alınmaktadır;
Sigorta ettiren, kendisinin veya eylemlerinden sorumlu tutulduğu özel güvenlik görevlilerinin kusuru bulunmaksızın, zararın meydana gelmemesi için hal ve şartların gerektirdiği bütün dikkat ve özeni gösterdiği veya bütün dikkat ve özeni göstermiş olsa dahi zarara sebebiyet veren olayın meydana gelmesini engelleyemeyeceğini (zarara sebebiyet veren olayın bir mücbir sebepten veya zarar görenin veya başka bir üçüncü kişinin ağır kusurundan ileri gelmesi) ispat ederse sorumluluktan kurtulmaktadır. Zarara sebebiyet veren olayın meydana gelmesinde zarar görenin kusuru olması durumunda, ödenecek tazminattan bu kusur oranında indirim yapılabilmektedir.
Bu sigorta Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde geçerlidir.
Zarar gören/hak sahibi poliçede öngörülen teminat sınırları içinde sigortacıya doğrudan talepte bulunabilir. Sigortacı, zarar gören/hak sahibiyle temasa geçerek anlaşma hakkına sahiptir. Ancak sigortacının yazılı izni olmadıkça, sigorta ettiren tazminat talebini kısmen veya tamamen kabule yetkili olmadığı gibi zarar gören/hak sahibine herhangi bir tazminat ödemesinde bulunamaz. Zarara sebebiyet veren olay, sigorta ettiren tarafından öğrenildiği tarihten itibaren 5 gün içinde sigortacıya ihbar edilmelidir.
Sigorta ettiren, rizikonun gerçekleşmesi halinde aşağıdaki hususları yerine getirmekle yükümlüdür:
Tazminat, ilgili belgelerin eksiksiz olarak kendisine iletildiği tarihten itibaren 8 iş günü içinde, poliçedeki teminat tutarları dâhilinde sigortacı tarafından ödenmektedir. Tazminatın bu süre içinde haklı bir neden olmaksızın ödenmemesi halinde, sigortacı temerrüde düşmüş olur ve ödenmemiş tazminat tutarına yasal temerrüt faizi uygulanır. Temerrüt faizi teminat sınırları içinde yapılmış ödeme sayılmaz. Bu sigortayla ilgili olarak zarar gören/hak sahibi tarafından dava açılması halinde, sigorta poliçesinde yazılı sınırlara kadar davanın takip ve idaresi sigortacıya ait olup, sigorta ettiren, sigortacının göstereceği avukata gereken vekâletnameyi vermek zorundadır. Sigortacı dava masrafları ile avukatlık ücretlerini öder. Hükmolunan tazminatın sigorta bedelinden fazla olması halinde, sigortacı bu masrafları sigorta bedelinin tazminata oranı dâhilinde ödemektedir. Sigorta ettiren veya özel güvenlik görevlileri aleyhine cezai kovuşturmaya geçilmesi halinde, sigorta ettiren veya özel güvenlik görevlilerinin izniyle sigortacı da savunmaya iştirak eder. Bu takdirde sigortacı sadece seçtiği avukatın giderlerini öder. Cezai kovuşturmadan doğan bütün giderler ve muhtemel para cezaları sigorta teminatı dışında tutulmaktadır.
Zarar gören/hak sahiplerinin tazminat alacakları, sigorta sözleşmesinde belirtilen teminat tutarından fazla ise, zarar gören/hak sahiplerinden her birine ödenecek tazminat tutarı, teminat tutarının tazminat alacakları toplamına olan oranına göre indirime tabi tutulur. Birden çok kişinin zarar gördüğü hallerde, başka tazminat taleplerinin bulunduğunu bilmeksizin, zarar gören/hak sahiplerinden birine veya bir kaçına, yukarıda belirtilen indirime göre kendilerine düşmesi gerekenden fazla ödemede bulunan iyi niyetli sigortacı, yaptığı ödeme çerçevesinde diğer zarar gören/hak sahiplerine karşı da borcundan kurtulmuş olmaktadır.
Evet. Sigortacı, ödediği tazminat miktarınca hukuken sigorta ettiren yerine geçmektedir.
Sigorta sözleşmesinden veya sigorta sözleşmesine ilişkin kanun hükümlerinden doğan ve tazminat yükümlülüğünün kaldırılması veya miktarının azaltılması sonucunu doğuran haller, zarar gören/hak sahibine karşı ileri sürülememektedir. Ödemede bulunan sigortacı, sigorta sözleşmesine ve bu sözleşmeye ilişkin kanun hükümlerine göre, tazminatın kaldırılmasını veya azaltılmasını sağlayabileceği oranda sigorta ettirene rücu edebilir. Sigorta ettirene tazminatı gerektiren olayın;
Sigorta ücreti, prim ile sigorta sözleşmesine, bedeline veya primine ilişkin olarak mevcut ve ileride konulacak vergi, resim, harç ve diğer yükümlülüklerden oluşur ve sigorta ettiren tarafından ödenir. Sigorta ücretinin tamamı, sözleşme yapılır yapılmaz poliçenin teslimi karşılığında peşin olarak ödenir. Ücret poliçenin teslimine rağmen ödenmemişse sigortacının sorumluluğu başlamaz. Bu şart poliçenin ön yüzüne yazılır.
Evet. Sigortacı, bu sigortayı, sigorta ettirenin rizikonun gerçek durumunu bildirmek üzere teklifnamede, teklifname yoksa poliçe ve eklerindeki yazılı beyanına dayanarak kabul etmiştir. Sigorta ettiren, sözleşme yapılırken gerçek durumu bildiği takdirde, sigortacının sözleşmeyi yapmamasını veya daha ağır şartlarla yapmasını gerektirecek bütün hususları sigortacıya bildirme mecburiyetindedir. Sigorta ettirenin beyanının gerçeğe aykırı veya eksik olması halinde, sigortacının sözleşmeyi daha ağır şartlarla yapmasını gerektirecek durumlarda, sigortacı durumu öğrendiği andan itibaren sekiz gün içinde prim farkının ödenmesi hususunu sigorta ettirene ihtar eder. Sigorta ettiren, ihtarın tebliğ tarihini izleyen sekiz gün içinde talep olunan prim farkını ödemez veya ödemeyeceğini bildirirse, sözleşme feshedilmiş olur. Bu durumda, feshin hüküm ifade edeceği tarihe kadar geçen sürenin primi gün esası üzerinden hesap edilir ve fazlası sigorta ettirene geri verilir. Sigorta ettiren, sözleşme yapılırken sorulduğu halde kasten susmuş veya bilerek noksan ya da gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmuşsa, gerçeği tam olarak bilmeyen sigortacı sözleşmeyi feshedebilir. Fesih halinde sigortacı primin tamamına hak kazanır. Sigortacı gerçeği öğrendiği tarihten itibaren bir ay içinde fesih hakkını kullanmadığı takdirde, bu hak düşer. Bu süre içinde riziko gerçekleşmişse, sigortacı tazminatı hak sahibine öder. Sigortacı, bu durumda ödediği miktar kadar sigorta ettirene rücu eder. Gerçeğe aykırı beyan hali, tazminatı gerektiren olayın meydana gelmesinden sonra öğrenilmişse, sigortacı, bu zararından dolayı ödenmiş ve ödenecek tazminatın;
Sigorta ettiren, sözleşmeden sonra rizikoyu ağırlaştırıcı mahiyette meydana gelecek değişiklikleri, durumu öğrenir öğrenmez en geç sekiz gün içinde sigortacıya ihbarla yükümlüdür. Sigortacı durumu öğrendiği andan itibaren sekiz gün içinde prim farkının ödenmesi hususunu sigorta ettirene ihtar eder. Sigorta ettiren, ihtarın tebliğ tarihini takip eden sekiz gün içinde talep olunan prim farkını ödemez veya ödemeyeceğini bildirirse sözleşme feshedilmiş olur. Sözleşmenin feshi halinde, feshin hüküm ifade edeceği tarihe kadar geçen sürenin primi gün esası üzerinden hesap edilir ve fazlası sigorta ettirene geri verilir. Prim farkının süresinde istenilmemesi halinde fesih hakkı düşer. Söz konusu değişikliklere ilişkin ihbar yükümlülüğünün yerine getirilmesinden önce meydana gelen olaylardan dolayı ödenmiş veya ödenecek tazminatlar için değişikliğin bildirilmemesinin kasıtlı olup olmamasına göre, sigortacının rücu hakkına ilişkin hükümler uygulanır. Sigorta süresi içinde meydana gelen değişiklikler rizikoyu hafifletici nitelikte olduğu ve bunun daha az prim alınması gerektirdiği anlaşılırsa, bu değişikliğin yapıldığı tarihten sözleşmenin sona ermesine kadar geçecek süre için gün esasına göre hesaplanacak prim farkı sigorta ettirene geri verilir.
Özel güvenlik kuruluşunun faaliyet izninin iptal edilmesi veya faaliyetini sona erdirmesi hallerinde, sigorta sözleşmesi kendiliğinden feshedilmiş sayılır. Bu durumlarda, söz konusu tarihlerden sigorta süresinin sonuna kadarki süreye karşılık gelen prim tutarı gün esası üzerinden hesaplanarak sigorta ettirene iade edilir.
Sigorta ettirenin ihbar ve tebliğleri, sigortacının merkezine veya sigorta sözleşmesine aracılık yapan acenteye noter aracılığıyla veya taahhütlü mektupla yapılır. Sigortacının ihbar ve tebliğleri de sigorta ettirenin poliçede gösterilen adresine, bu adresin değişmiş olması halinde ise, sigorta şirketinin merkezine veya sigorta sözleşmesine aracılık yapan acenteye bildirilen son adresine aynı suretle yapılır. Taraflara imza karşılığında elden verilen mektup veya telgraf ile yapılan ihbar ve tebliğler de taahhütlü mektup hükmündedir. Sigortacı veya sigorta ettiren tarafından yapılan ihbar ve tebliğler, alındığı tarihi izleyen gün hüküm ifade eder.
Sigortacı ve sigortacı adına hareket edenler, bu sözleşmenin yapılması nedeniyle sigorta ettirene ait öğrenecekleri ticari ve mesleki sırların saklı tutulmamasından doğacak zararlardan sorumludur.
Meydana gelen zararların tazminine ilişkin talepler, zarar gören/hak sahibinin, zarar ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, zarara sebebiyet veren olay gününden başlayarak on yıl içinde zaman aşımına uğrar. Sigorta sözleşmesinden doğan her türlü tazminat davası, zarar gören/hak sahibinin zararı ve tazminat yükümlülerini öğrendiği tarihten itibaren iki yıl ve herhalde zarara neden olay tarihinden itibaren on yıl sonra zaman aşımına girer. Dava, cezayı gerektiren bir fiilden oluşmuşsa ve 765 sayılı Türk Ceza Kanununda bu fiil için daha uzun bir zamanaşımı süresi öngörülmekte ise tazminat davasında bu zamanaşımı dikkate alınır. Sorumlu kişi hakkındaki zaman aşımını kesen sebepler, sigortacı hakkında; sigortacı hakkında zamanaşımını kesen sebepler de sorumlu kişi hakkında uygulanır. Bu sigortada, tazminat yükümlülerinin birbirlerine karşı rücu hakları kendi yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdikleri ve rücu edilecek kimseyi öğrendikleri günden başlayarak iki yılda zamanaşımına uğrar. Diğer hususlarda genel hükümler uygulanır.
Evet. Bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçiler; denetledikleri finansal tablo, bilgi ve raporlara ilişkin olarak hazırladıkları bağımsız denetim raporlarının denetim standartlarına aykırı olması ile bu raporlardaki yanlış, eksik ve yanıltıcı bilgi ve kanaatler nedeniyle doğabilecek zararlardan hukuken sorumludurlar. Bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçiler, verdikleri hizmetlerden doğabilecek zararları karşılamak amacıyla genel şartları Hazine Müsteşarlığınca belirlenen sorumluluk sigortası yaptırmak zorunda olduğundan sadece anılan Kanun kapsamında düzenlenen mesleki sorumluk sigortaları bağımsız denetim için yeterli olmayacaktır.
Bağımsız Denetim Yönetmeliği’nin 29 uncu maddesine göre; denetim kuruluşu veya denetçi ile denetlenen işletme arasında yazılı olarak düzenlenen denetim sözleşmesinin asgari olarak aşağıdaki hususları içermesi gereklidir:
Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin “Bildirimler” başlıklı 34 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca, denetim kuruluşlarının ve denetçilerin bağımsız denetim sözleşmelerini ve denetim raporlarını imza tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde Kurum Web Sayfasının E-Hizmetler bölümünde yer alan Sözleşme Bilgi Giriş Portalına yüklemesi gerekmektedir.
Bağımsız denetime tabi olacak şirketlerin belirlenmesine dair “Bakanlar Kurulu Kararına İlişkin Usul ve Esasların” 8 inci maddesinde denetime tabi şirketlerin çalışan sayısının belirlenmesinde, muhtasar beyannamede bildirilen aylık toplam çalışan sayısının yıllık ortalaması dikkate alınacağı ve söz konusu yıllık ortalamanın, aylar itibarıyla aylık çalışan sayılarının toplamının on ikiye bölünmesiyle elde edileceği belirtilmiştir. Çıraklık ve mesleki eğitim sözleşmesi kapsamında şirkette mesleki eğitim gören çırakların ve staj yapan öğrencilerin çalışan sayısının hesabında dikkate alınmaması gerekmektedir. Ayrıca, ortalama çalışan sayısının belirlenmesinde, ana ortaklığın ve bağlı ortaklıkların bu maddeye göre hesaplanan çalışan sayılarının toplamının dikkate alınması, iştiraklere ait çalışan sayısının ise şirketin iştirakteki hissesi oranında dikkate alınması gerekmektedir.
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK)'nun 399 uncu maddesinin sekizinci fıkrasına göre; denetim kuruluşları ve denetçiler tarafından denetim sözleşmelerinin feshi ancak haklı bir sebebin varlığında veya kendilerine görevden alma davası açıldığı takdirde mümkün olmaktadır. Söz konusu fıkraya ilişkin gerekçede haklı sebeplerin ise; çalışma şartlarının müsait olmamasından, ücret ve giderlerin zamanında ödenmemesinden, denetçinin görevi yerine getirmesinin engellenmesinden doğabileceği belirtilmiştir. Haklı sebeplerin varlığı ise Kurum onayına tabidir. Diğer bir ifadeyle denetim sözleşmesini feshetmek isteyen denetim kuruluşu veya denetçi haklı sebeple birlikte Kurumumuza başvuracak, öne sürülen sebebin haklı sebep olup olmadığı Kurum tarafından değerlendirildikten sonra sözleşme fesih edilebilecektir.
Bireysel Siber Güvenlik Sigortası poliçesi ile sigortalılarımızın kimlik hırsızlığına uğraması, ödeme araçlarının hileli veya kötüye kullanımı, yaşadıkları online alışveriş anlaşmazlıkları ve sanal dünyada saygınlıklarına zarar verilmesi durumunda destek ile bu süreçlerde gerekiyorsa hukuki danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.
Anlaşmazlıkların hukuki bir süreç içerisinde çözümlenmesi durumunda 6.000 TL’ye kadar, adli süreç dışında çözümlenmesi durumunda ise 900 TL’ye kadar sürecin çözümüne yönelik teminat sağlanacaktır. Poliçemizde 600 TL muafiyet bulunmaktadır.
Belirtilen teminat türlerinin her birinden poliçe dönemi içerisinde birer defa faydalanabilmektedir.
Test aşamasını tamamlamış ve normal çalışır durumda olan, mekanik makine ve tesisatlar (her türlü iş makineleri, pompa, kompresör, trafo ve jeneratörler, ısıtma havalandırma sistemleri ile tekstil, metalürji, kâğıt, çimento vb sanayi alanlarındaki makineler) ve bunlara bağlı finansal kayıplar sigortalanabilir.
Makine kırılması sigortası genellikle 1 yıllık yapılır. Bu branş zamana karşı sigorta yapılan ve yıllık riskler grubuna giren bir branştır. Ancak istendiği takdirde; sezonluk veya kiralama işlerinde kısa süreli makine kırılması sigortası da yapılabilmektedir.
Makine kırılması sigortasında sigorta bedeli makinenin yeniye göre ikame, yani yenisinin bedeli olmalıdır. Yeni ikame bedeli ile kullanılmamış aynı cihazın veya aynı fonksiyonları yerine getiren muadil bir cihazın bedeline işaret edilmektedir. Kısmi bir hasar durumunda, makinenin performansında herhangi bir düşüş olmaması amacı ile makineye yeni parça takılacağı için prim de yenisinin (kullanılmamışının) üzerinden hesap edilir. Bunun yanında varsa gümrük, resim, vergi ve harçlar ile nakliye masrafları bedel tespitinde dikkate alınmalıdır. Sigortalı kıymetin tam ziyaya (pert-total) uğraması, yani makinenin tekrar çalıştırılmasının imkânsız veya çok pahalıya mal olması durumunda, hasar ödemesi hasar tarihindeki makinenin piyasa rayiç bedeli üzerinden yapılır. Sigorta bedelinin güncelliğini koruması ve zaman içinde eksik sigorta riskinin ortadan kaldırılabilmesi amacı ile bu poliçelerin enflasyona endeksli veya döviz bazında yapılması sizin avantajınıza olacaktır.
Bu sigortanın amacı, makinenin çalışır durumda olmasını korumaktır.
Mesleki sorumluluk sigortaları mali sorumluluk sigortaları arasında yer alır ancak zorunlu sorumluluk sigortası olmadığından, sigortalının isteği ve öngördüğü risklere bağlı olarak yapılmaktadır.
İvedik OSB Mah.
1122. Cad.
Maxivedik Plaza No: 20/4
Yenimahalle / Ankara